Kerk

De Hervormde Gemeente van Lopik is een Hervormde Gemeente binnen de PKN (=Protestanse Kerk in Nederland).

De gemeente staat in de gereformeerde traditie en heeft banden met de Gereformeerde Bond.
In de burgelijke gemeente van Lopik zijn meerdere zelfstandige hervormde gemeenten te vinden, namelijk in de kernen Lopik-dorp, Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Polsbroek en Willige-Langerak. Historisch heeft deze laatste gemeente nauwe banden met de aangrenzende kerkelijke gemeente Schoonhoven aan de westgrens.
Van Lopik-dorp behoort een deel tot de hervormde gemeente Jaarsveld, de kerkgrens loopt dwars door het dorp.
Alle genoemde hervormde gemeenten hebben een eigen predikant en bezitten een eigen kerkgebouw, meestal van historische waarde. De genoemde hervormde gemeenten staan allen in de gereformeerde traditie en hebben banden met de gereformeerde bond binnen de protestanse kerk.

Voor meer informatie kunt u mailen naar predikant@hervormdlopik.nl