Kerktelefoon

Eerste kerktelefoonluisteraar in NederlandOnze kerdiensten zijn te beluisteren via de kerktelefoon. De kerktelefoon is er al vanaf 1968 in onze gemeente (in 1914 zijn ze voor het eerst in Nederland er mee begonnen).
De term kerktelefoon stamt ook uit die tijd. Het was namelijk een aparte verbinding die door de PTT werd verzorgt, over een bestande telefoonlijn. Vandaar ook de naam kerk-telefoon.

In 2004 is de diakonie overgestapt op 2 verschillende (andere) type kerktelefoon, namelijk kerktelefoon via de ether (via de lucht) en via de telefoonlijn zelf.

Wesotronic ether luisterkastjesIKN luisterkastje via telefoonlijn
Er zijn verschillende benamingen voor deze manier van luisteren, maar de diaconie heeft er voor gekozen om het toch kerktelefoon te blijven noemen.
De luisteraars thuis luisteren mee via luisterkastjes zoals we dat zeggen.
Deze 2 kerktelefoonsystemen zijn gekoppeld aan de geluidsapperatuur in de kerk. De kastje waarmee je via de ether kunt luisteren zien er anders uit dan de kastje via de telefoonlijn.
Woont een luisteraar binnen een straal van 3 km vanaf de kerk (in de toren hangt namelijk een sterke zender) dan krijgen ze een kastje met een ether ontvanger.
Woont een luisteraar verder weg dan 3 km dan krijgen ze een kastje met een telefoonaansluiting.

Wilt u via de kerktelefoon de kerkdiensten meeluisteren dan kunt u dat aangeven bij uw eigen wijkouderling, predikant (of iemand van de diaconie zelf). Zij geven het dan door aan de diaconie.
De diaconie heeft een aantal vrijwilligers die de aansluiting regelt bij u thuis.
Zij plaatsen en testen de kastjes en komen de eerste zondag nog even bij u langs om te kijken of de kerkdienst goed te beluisteren was en of er eventueel nog vragen zijn.
De kosten voor het gebruik van de kerktelefoon zijn € 8,00 per maand.
De betaling verloopt via acceptgirokaarten die u vanzelf krijgt.
U kunt per kwartaal (€ 24,00), per half jaar (€ 48,00) of per jaar (€ 96,00) betalen.
Ook voor tijdelijke kerktelefoon (voor een aantal weken is mogelijk), geef dit dan wel zo snel mogelijk door aan de wijkouderling, predikant of diaconie.
Heeft u vragen over de kerktelefoon of opmerking, suggesties enz laat het ons dan weten.
U kunt ons mailen naar kerktelefoon@hervormdlopik.nl.
De kerktelefoon heeft ook een storingnummer namelijk 0348-550023.