Bericht uit Betfalva van Ds. Marosi.

Za 26 augustus 2017

Van de Roemenië commissie.
In Juni ontvingen we het volgende nieuws uit Betfalva van Ds. Marosi.
De eerste 5 maanden van 2017 zijn erg druk geweest. Van 16 tot 20 januari hebben we een oecumenische week georganiseerd met de andere kerken van Cristuru Secuiesc. Op maandag 16 januari begonnen we deze week hier bij ons in de kerk. Dinsdag in de unitaristische kerk in Cristuru Secuiesc, woensdag in de gereformeerde kerk in Cristuru Secuiesc, donderdag in de R.K kerk in Cristuru Secuie, en vrijdag in de hervormde kerk in Filiasi. Alle dagen hadden we een volle kerk dankzij God.
Van 27 februari tot 4 maart hebben we in onze kerk een evangelisatie week georganiseerd. Predikanten uit andere gemeentes preekten toen bij ons in de kerk. Op 9 april deden er 6 jongeren uit onze gemeente belijdenis. Met Pasen hadden we een aantal programma,s voor de gemeente.
Op 6 mei zijn er 6 vrouwen naar de regionale vrouwenconferentie gegaan. 13 mei gingen we met 12 jongeren naar de sportdag die voor hen was georganiseerd. Elk weekend hebben we een programma waar we mensen uit de gemeente mee naartoe kunnen nemen. Helaas zijn er vanaf 1 januari 9 mensen overleden waarvan 2 ouderlingen. Wij hopen dat bij jullie in Lopik alles goed gaat.
De hartelijke groeten aan iedereen.
Ds. A. Marosi

Voor meer informatie over de roemenië commissie, kijk ook op hun site.